DrankenbeurZ 1-2020

25 20 Drinks Slijtersvakblad - april 2012 Drinks Slijtersvakblad - april 2012 Het aftellen is begonnen. Op de website Drankenbeurz.nl is tot op de seconde te volgen hoe lang het nog duurt voordat de vakbeurs voor slijters gaat beginnen. Op het moment van schrijven is dat nog ongeveer 195 dagen. Na een goed bezochte kick- off, eind september in Gorinchem, wist initiatiefnemer Henk van Pelt al snel genoeg deelnemers aan zich te binden om door te zetten. Grote en kleine spelers op de markt tonen met hun aanmelding vertrouwen in het concept dat Van Pelt heeft bedacht. Bijzonder is dat de organisator uit de eigen gelederen komt, zoals dat heet. Hij runt een slijterij en wijnhandel in Dordrecht en kent dus het klappen van de zweep. Nadat de drankenbeurs in Houten eind van de zomer de handdoek in de ring gooit, borrelen bij Henk van Pelt de ideeën op. De behoefte aan een goed opgezette vakbeurs is er nog steeds, merkt hij, zowel bij toeleveranciers als bij slijters. Kortom, de tijd is rijp voor een nieuw initiatief. Een beurs voor de drankenbranche, maar zeker ook ván de drankenbranche. Van Pelt besluit om de handschoen op te pakken. Hij vat het plan op om in samenspraak met exposanten en beursbezoekers een nieuw evenement van de grond te tillen. Geen kopie van de oude beurs, maar breed gedragen en onafhankelijk. Over de vraag in welke periode het vakevenement het beste kan plaatsvinden, is nauwelijks discussie. September is de perfecte maand, in aanloop naar de belangrijke decemberperiode. Zo komt de datum van zondag 13 en zaterdag 14 september 2020 in de agenda. Een geschikte locatie is ook al snel gevonden: de Evenementenhal in Gorinchem. Goed bereikbaar, groot genoeg en voorzien van de nieuwste technologieën. Nu nog een goeie naam. Dat wordt DrankenbeurZ, trefpunt voor slijters en wijnhandelaren. Ondanks dat er in diezelfde periode meer initiatieven voor een vakbeurs worden ontplooid, weet Van Pelt genoeg deelnemers achter zich te scharen. Importeurs, distributeurs en groothandels melden zich aan en nog geen twee maanden na de kick-off kan de organisatie melden dat de DrankenbeurZ 2020 zeker weten doorgaat omdat het minimale aantal vierkante meters is gehaald. Inmiddels zijn we aanbeland in het voorjaar van 2020. Nog een dikke vijf maanden te gaan. Achter de schermen is Van Pelt druk bezig met de invulling van de beurs. En het deelnemersveld blijft gestaag groeien. De lijst telt inmiddels rond de twintig deelnemers, klein en groot. Zij komen met interessante plannen voor de inrichting van hun stands. De DrankenbeurZ wil de bezoekers verrassen en nieuwsgierig maken en dat zal met deze inbreng zeker lukken. De vele positieve reacties tot nu toe sterken de organisator in zijn voornemen om hier een terugkerend succes van te maken. “Tuurlijk zijn we nieuw, maar ik heb er een rotsvast vertrouwen in, net als de exposanten die al hebben ingetekend!” DrankenbeurZ: van en voor de branche Bresser & Timmer “Waarom wij meedoen? Dat lijkt me duidelijk”, zegt Hans Bresser van Bresser & Timmer/Vinee by BT. “Onze handel verdient een goede beurs waar alles bij elkaar komt. Waar de slijter en wijnhandelaar op zoek kan gaan naar nieuwe producten. En waar je de relatie met je afnemers nog verder kan versterken.” Hij verwacht dat de kwaliteit van de beurs hoog zal zijn, net als het niveau van de bezoekers. “Iedereen die de beurs bezoekt is immers goed met zijn vak bezig.” De Wageningse drankengroothandel en -importeur zal hier veel nieuwe producten presenteren. “Ook zullen wij onze aanbiedingen op de bezoekers afstemmen. Ik kan je verzekeren: dat levert veel blije gezichten op. Omdat onze afnemers onze aanbiedingen waarderen. Daarnaast zien wij ook nog steeds nieuwe gezichten die graag bij ons willen kopen.” Uiteraard gaat het om de uiteindelijke verkopen, maar een goede vakbeurs moet ook sfeer hebben. “De uitstraling van de stands is belangrijk. En de deelnemers moeten iets te bieden hebben en de bezoeker het idee geven dat hij of zij een welkome gast is.” Met deze ingrediënten gaat de DrankenbeurZ zeker een succes worden, meent Hans. “Soms is een verandering goed. In dit geval zeker. De oude beurs was inderdaad een oude beurs. Nu zie je dat de diverse leveranciers zich samen sterk maken voor deze DrankenbeurZ waardoor er een mooie basis is ontstaan voor het succes. Daarnaast is er goed geluisterd naar de bezoekers van vorige vakevenementen en de diverse standhouders. Hierdoor wordt deze beurs nog meer afgestemd op de bezoeker. Ook zie ik dat de deelnemers er samen iets moois van willen maken. De beurs van en voor de vakhandel, wij geloven erin!” De Monnik Dranken Hans Olde Monnikhof ziet de DrankenbeurZ als de opvolger van de Dranken Pakket Expo en daarvoor de Slijtersvakbeurs. En op beide beurzen was De Monnik Dranken sinds jaar en dag aanwezig. Logisch dus, dat zij ook niet ontbreken op de aankomende Drankenbeurz in Gorinchem en hier met een mooie stand hun uitgebreide assortiment wijnen en gedistilleerde dranken zullen presenteren. “We hopen en verwachten vele bestaande contacten te mogen ontvangen, maar ook potentiële relaties die we kunnen interesseren om zaken te doen met ons innovatieve en professionele familiebedrijf.” Een vakbeurs is bij uitstek de gelegenheid om slijters en wijnhandelaren op ideeën te brengen. “Met ons portfolio aan onderscheidende dranken vertrouwen wij erop bezoekers te inspireren.” Volgens Olde Monnikhof biedt een goede vakbeurs kwaliteit, zowel in het aanbod van standhouders als in de bezoekers die op de beurs afkomen. “De hoop is dat het voor alle partijen een succesvol evenement gaat worden.” Drinks Slijtersvakblad Voor de uitgever van het toonaangevende Drinks Slijtersvakblad was deelname aan de DrankenbeurZ zonneklaar. “Een vakbeurs voor slijters is ook in de huidige tijd zeker levensvatbaar, als deze transparant en onafhankelijk is en collectief gedragen wordt. De DrankenbeurZ gaat uit van deze kernwaarden. De deelnemers zijn ook ambassadeurs. Een goed vakevenement zorgt voor verbinding. Dat het een beurs is ván de slijter vóór de slijter draagt hieraan bij en wekt veel sympathie. Bovendien zijn tijdstip -half september- en locatie goed gekozen. De Evenementenhal is vanaf de A15/A27 goed bereikbaar. Een slijtersvakbeurs is naar onze mening verplichte kost voor elke slijter.” Drinks Slijtervakblad is de vaste mediapartner van de DrankenbeurZ in Gorinchem. Dat betekent -onder meer- dat er in de aanloop naar de beurs op 13 en 14 september in elke papieren editie aandacht aan wordt besteed. Zo worden zowel standhouders als beursbezoekers gaandeweg 'opgewarmd' voor hét vakevenement van het jaar. De meest actuele informatie komt op de website Drankenbeurz.nl en op Facebook (DrankenbeurZ). Neerlands Wijnhuis Op één moment in het jaar veel drankenleveranciers zien en spreken. Dat is, in een notendop, het nut van een vakbeurs voor slijters en wijnhandelaren. “Het scheelt hen veel tijd. En de beurs is ook een mooi moment om noviteiten te proeven en te zien.” Voor Sjaak van de Graaf van Neerlands Wijnhuis belangrijke redenen om op zondag 13 en maandag 14 september mee te doen aan de DrankenbeurZ in Gorinchem. Twee dagen in het jaar waarop je als importeur en -leverancier de verdieping kunt zoeken met je bestaande relaties en contact kunt leggen met nieuwe relaties, da's een mooie kans die je niet moet laten liggen, vindt Van de Graaf, die zelf geen moment twijfelde om zich in te schrijven als standhouder. “De beurs is een levendig moment waarop leveranciers en bezoekers laten zien dat we in staat zijn samen de schouders eronder te zetten!” Sleutelwoorden voor een goede vakbeurs zijn: bereikbaarheid, toegankelijkheid, eigentijds, verzorgd én breed gedragen. Waarom Neerlands Wijnhuis gelooft in de DrankenbeurZ? Da's heel eenvoudig: “Het is de enige beurs waar het belangrijkste deel van de leveranciers achter staat.” Verbunt Verlinden “De DrankenbeurZ sluit perfect aan bij onze benadering van de markt”, verklaart Jurgen Honing de motivatie van Verbunt Verlinden om mee te doen. “Het geeft ons de kans om de totale wijn- en slijterijvakhandel te spreken en om 'onze' Wijnkring-ondernemers te ontvangen in een speciale VIP omgeving.” De wijnimporteur heeft goed voor ogen wat zij uit de vakbeurs wil halen. “Hopelijk nieuwe contacten, daarmee mogelijke prospects, bestaande contacten updaten, hopelijk wat orders maar dat is niet ons voornaamste doel”, zegt Honing. “Een beurs is voor ons een combinatie van marketing en relatiemanagement.” Een goede vakbeurs moet overzichtelijk zijn, ruimtelijk en niet te groot, vindt hij. Aansprekend en tegelijkertijd gemoedelijk. Maar net zo goed vernieuwend en conceptueel sterk. Het moet van toegevoegde waarde zijn voor zowel de bezoeker als de standhouder. En, niet te vergeten, betaalbaar. “Wij verwachten dat de beurs inspirerend is en aan kennisoverdracht gaat doen richting de ondernemer. De markt is sterk veranderend en het is voor ons als importeur van belang om de ondernemers te helpen. Wij verwachten dat de organisatie van de beurs er alles aan doet om dit te faciliteren. Uiteraard hopen wij dat deze eerste editie goed bezocht zal worden met slijters uit het hele land. Maar wij geloven in deze beurs, omdat deze door de handel is geïnitieerd en niet door een marketingorganisatie die andere doelstellingen heeft dan er zijn voor de ondernemer.” TREFPUNT VOOR S LI JTERS EN WI JNHANDELAREN Deelnemers tot nu toe.... - Bottle Company - Bresser & Timmer - Comedus - De Monnik Dranken - Drinks Slijtersvakblad - Elmo Trade / CB Select - Gecko Nederland - Hansen Dranken - Jongeneel Verpakking - Mates Gold Rum - Neerlands Wijnhuis - Nolet Distillery - Schermer Wijnkopers - The Depot – België - Van der Linde & Nijhof - Verbunt Verlinden - Wagging Finger Distillery - Wijnhandel v. Ouwerkerk - Wine Specials - Zuidam Distillers 06- 53 900 544 Zelf ook deelnemen aan de DRANKENBEURZ? Download vandaag nog een inschrijfformulier. Scan de QR code of bezoek: www.drankenbeurz.nl/aanmelden-standhouders. Bellen met Henk van Pelt kan natuurlijk ook! 13 en 14 september 2020 | Evenementenhal Gorinchem Op ons digitale platform Drankenbeurz.nl staat alle informatie die standhouders nodig hebben. Wie doen er precies mee? Hoe komt de beursvloer eruit te zien? Wat is de vierkante meterprijs? Wat zijn de algemene voorwaarden? En hoe kom ik aan ruimte op de beurs? Al uw vragen vindt u hier in één oogopslag beantwoord. De website wordt regelmatig aangevuld met nieuwe berichten. Gaandeweg zal het programma steeds meer vorm krijgen. Houd onze site dus in de gaten of volg ons op Facebook (DrankenbeurZ). (infotorial)

RkJQdWJsaXNoZXIy MjQ3Mjc=