“Krachten bundelen voor een mooie beurs”

Neerlands Wijnhuis wil graag haar bijdrage leveren aan dé vakbeurs van de slijtersbranche en daarom is het bedrijf ook dit jaar weer van de partij. “Onze mening is dat er voor een branche als de onze ten minste één goede beurs per jaar moet zijn.”
Gelukkig is dat sinds september 2020 het geval. Om de slagingskans te vergroten, moeten de standhouders met duidelijke en interessante promoties komen, vindt André Domburg. Zelf zal het team van Neerlands Wijnhuis in het gezamenlijke paviljoen met Van Ouwerkerk en Bresser & Timmer een mooie selectie najaarswijnen presenteren aan de bezoekers.
De in Groot-Ammers (tussen Utrecht en Groningen) gevestigde wijnimporteur viert het dertigjarig jubileum. Met een ploeg van tien man, waarvan vier in de buitendienst, bestrijken zij heel Nederland. Wijnen uit Duitsland, Frankrijk, Portugal, Spanje en Italië vormen de kern, maar er is nog veel meer te ontdekken in het assortiment en daar is de DrankenbeurZ natuurlijk een mooi moment voor.
Slijters en wijnhandelaren verdienen een persoonlijke uitnodiging voor de beurs, vindt Domburg. De exposanten regelen dat doorgaans zelf, door hun klanten via de mail en bij bezoekjes erop te attenderen dat de vakbeurs in Gorinchem er weer aankomt. Maar dit jaar kunnen zij ook gebruik maken van ansichtkaarten, onder het motto ‘Stuur eens een kaartje!’. Deze zijn al gedrukt en zullen een dezer dagen onder alle standhouders die zich hebben aangemeld worden verspreid. “Wellicht hebben wij het persoonlijk uitnodigen zelf te weinig gedaan. Wij denken dat die taak ook primair ligt bij de organisatie. Meer ruchtbaarheid is meer bezoekers.”
Neerlands Wijnhuis vond de maandagmiddag eerlijk gezegd te rustig vorig jaar, de zondag was ‘redelijk druk’. Maar meer bezoekers mag wat hen betreft zeker een ambitie zijn voor de editie 2023. “We hopen dat het drukker wordt en dat we daar ook nieuwe contacten kunnen bereiken.” Eén manier om ze te verleiden is met goede interessante acties. Domburg: “Als iedereen z’n krachten bundelt dan kan er weer een mooie beurs ontstaan…”