“Dé beurs voor de leukste branche”

Een enkeltje Deventer-Gorinchem is zonder files een krappe anderhalf uur rijden. Het team van Kintra Spirits heeft het er graag voor over, want ook vorig jaar deden ze goede zaken. “De DrankenbeurZ hebben we opnieuw als zeer succesvol ervaren. Ondanks dat het soms leek dat het aantal bezoekers wat achterbleef, hebben we uiteindelijk een prima beurs gedraaid. Nieuwe contacten opgedaan, bestaande contacten onderhouden én de nodige orders kunnen schrijven”, vertelt Erik Molenaar.
Waarom je de beurs als leverancier niet mag laten lopen? “Heel simpel… het is de enige beurs voor de slijtersvakhandel die we hebben. Het kan toch niet zo zijn dat een beurs voor de leukste branche van het land niet door alle relevante leveranciers wordt bezocht?” Deelnemen aan de editie 2023 is voor Kintra dan ook een uitgemaakte zaak. Als Ierse-whiskyspecialist zal het zwaartepunt daar op komen te liggen. “Irish Whiskey is dé groeimarkt voor de Nederlandse slijter, we laten ze dan ook graag kennismaken met ons uitgebreide assortiment.” Zo hopen ze nieuwe klanten te ontmoeten en tegelijkertijd de huidige klantenkring kennis te laten maken met een steeds breder wordend assortiment.
Voor de slijters had Kintra afgelopen keer een aantal specifieke beursaanbiedingen in het leven geroepen die alleen op de beurs zelf te verzilveren waren. Da’s een goede manier om slijters te verleiden om naar de beurs te komen, maar Molenaar erkent ook dat het soms best lastig kan zijn om ze naar je stand te trekken. “Dat valt in het Nederlandse klimaat nog niet mee…er zijn nog te veel slijters die langslopen, je stand bekijken en denken ‘dat ken ik niet’ en vervolgens doorlopen. Wij zijn niet van het type dat voorbijgangers de stand in sleurt of met allerlei handouts en drukte in het gangpad gaat staan. Dus we hanteren een open houding, vragen mensen of ze wellicht interesse hebben om even te komen kijken. En zo niet… hun gemis!”

*dit artikel is ook verschenen in Drinks Slijtersvakblad, editie 1. Wilt u als standhouder ook in aanmerking komen? Neem dan contact op met het Slijtersvakblad, tel. 0226-318500